top of page

YKS 2021 Adayları Şu An Ne Yapmalı?

Öncelikle şunu söylememiz gerekir ki 2020 eğitimciler ve öğrenciler için gerçekten çok ilginç bir yıl oldu. Aslında masanın iki tarafında oturan birisi olarak bunu en iyi anlayanlardan birisi de benim. Özellikle 2020’nin 2. yarıyılı başlangıcından itibaren, Covid-19’un (Korona) yaratmış olduğu ortam eğitim hayatımız başta olmak üzere tüm yaşantımızı değiştirdi. İnsan doğasının gereği bu yeni yaşam biçimine ayak uydurmak zorundayız. Aslında bu küresel salgın modern çağda sahip olduğumuz teknolojiyi kullanmamız noktasında bize yol gösterdi diyebiliriz.

Şunu kabul etmeliyiz; teknoloji ilerledikçe hayat tarzımız da değişecek. Değişmek zorunda. Bu değişime ayak uyduranlar, her alanda, yeni dünya sisteminde lider konumuna gelecek. Peki bu noktada öğrenciler neler yapmalı? Öncelikle teknolojinin imkanlarını eğitiminize katkı sağlayacak doğrultuda kullanmalısınız. Teknolojinin kölesi olmak yerine, onu kendi çıkarlarımız doğrultusunda kullanarak, teknolojiyi köleleştirmeliyiz.

⁃ “Yaz dönemini çok iyi değerlendirin”

Bundan 20 yıl önce bilgisayar kullanımı Türkiye’de çok yaygın değildi. Yaygın olsa da şimdiki youtube gibi platformların sunmuş olduğu imkanlar o zamanlar yoktu. Şimdi ise her şey elimizin altında. Mesela geçenlerde yazıcım bozuldu. Youtube dan tamir videosu izledim. Ve yazıcımı tamir ettim. Dolayısıyla sevgili öğrencilerimiz de bu imkanları kendi eğitimleri doğrultusunda kullanmalı.

Şimdi gelelim yazımızın başlığında yer alan “2021 YKS’ye girecek öğrenciler ne yapmalı?” Sorusuna. Öncelikle bu yaz dönemini çok çok iyi değerlendirmelisiniz. Unutmayın, rakibinizin çalışmadığı dönemde çalışırsanız fark atarsınız. Yaz dönemi de aslında böyle bir dönem olarak düşünülebilir. Daha spesifik olmak gerekirse bütün 2021 YKS hazırlık öğrencileri en geç eylül sonuna kadar TYT konularını en az bir kez bitirmeli. Konuları bitirirken çok oyalanmayın. Hızlıca bitirerek neyle karşı karşıya olduğunuzu görün. Sonra zaten eksik kalan konular üzerinden tekrar geçeceksiniz.

⁃ “Her dakikanın hesabını yapın”

Ayrıca özel eğitim kurumlarına (dershane, temel lise vs) milyarlar dökmek yerine eksik olduğunuz konularda özel ders alma yoluna gidin. Ve özel ders aldığınız hocanızın hazırlandığınız YKS sınavı hakkında bilgili olmasına, sizi yeri geldiğinde yönlendirecek, yeri geldiğinde de motive edebilecek biri olmasına dikkat edin.

Son olarak şu anki vaktinizin kıymetini bilin. Çünkü yarın, bugüne sahip olamayacaksınız. Sınava 11 ay kaldığını değil, sanki 1 ay içerisinde sınava girecekmişsiniz gibi düşünün. Ve günlerden/aylardan ziyade geçen her bir dakikanın hesabını yapın.

127 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page